Word Gastvrouw/heer
Terug

Elegante eieren

totale tijd
57 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
30 min
kooktijd
7 min

Voorbereiding

 1. Smelt de 40g chocoladestukjes gedurende ongeveer 1 min 20 min op 360 watt (MicroCook schenkkan 1 l). Laat 2 min rusten alvorens te roeren (Silicone Spatel). Smelt indien nodig opnieuw in reeksen van 20 tot 30 seconden op 360 watt.
 2. Plaats de Multiflex cocoon op een vlakke oppervlakte en gebruik een spatel of hoorn om tekeningen te maken met de gesmolten chocolade (stippen, lijnen, markeringen, enz.). Laat 20 min afkoelen in de koelkast (of 10 min in de vriezer).
 3. Verwijder de vorm en laat deze op kamertemperatuur staan terwijl u de 2e chocolade in stukjes smelt, ongeveer 2 min 30 op 360 watt. Laat 2 min rusten alvorens het geheel te roeren. Smelt indien nodig opnieuw in reeksen van 30 seconden op 360 watt. Laat ongeveer 10 min afkoelen op kamertemperatuur.
 4. Giet ongeveer 15 ml gesmolten chocolade in de 1e alveolus over de motieven en smeer uit om de hele alveolus te bedekken (Silicone Borstel). Doe hetzelfde voor de andere holtes en zet ze 30 min in de koelkast (of vries ze 15 min in).
 5. Haal de schelpen voorzichtig uit de vorm door ze met 2 of 3 vingers aan te drukken om de druk te verdelen.
 6. Verwarm een koekenpan een paar min op laag vuur. De pan moet net lauw zijn (je kunt de pan met je hand aanraken). Neem een schelp in elke hand* en plaats de twee schelpen 1 tot 2 seconden tegen het oppervlak van de pan, zodat de randen smelten.
 7. Garneer één schelp (met chocoladeschilfers, snoepjes, gedroogd fruit, enz.) of niet, zet de 2 schelpen samen en zet ze ongeveer 15 min in de koelkast.

Aanvullende opmerkingen

Kooktijd: ± 4 min. op 360 watt – In een pan: ± 3 min. (laag vuur)

* Om de ongevormde schelpen te bewerken zonder vingerafdrukken achter te laten, moet je je handen onder koud water houden en voedselveilige handschoenen aantrekken.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  Ingrediënten voor 4 eieren

  • 40 g dessertchocolade (wit of melk)
  • 110 g dessertchocolade anders dan de 1e (puur of melk)
  Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
  Toon me