Word Gastvrouw/heer
Terug

Enchiladas Verdes

totale tijd
39 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
25 min
kooktijd
14 min

Even weg uit Mexico met deze heerlijke enchilada’s!

Voorbereiding

  1. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes en vervolgens in grote blokjes (Super dicer). Mix de andere helft fijn (SuperSonic Chopper large) en zet apart in een kom (Aloha kom 450 ml).
  2. Was, schil, zaad en snijd de groenten in plakjes. Snijd de groene tomaat, groene paprika en de helft van de uien in kleine blokjes (Super dicer).
  3. Meng de groenteblokjes in een schaal (UltraPro 2 l) met het zout, de peper en de helft van de kruiden, dek af en bak ongeveer 4 min op 900 watt.
  4. Mix de helft van de gekookte en licht afgekoelde groenten fijn (SuperSonic Chopper large).
  5. Voeg de andere helft van de groenten, de mozzarellablokjes, de rest van de kruiden, de helft van de gehakte koriander en het kipgehakt toe. Meng goed en zet apart.
  6. Verwarm de tortilla’s zoals aangegeven op de verpakking, smeer dan wat room op elke tortilla en bestrooi met het kipmengsel.
  7. Rol de tortilla’s op en leg ze in de ingeoliede schaal (propere UltraPro 2l en Silicone borstel).
  8. Giet de gemengde saus erover en bak ongeveer 10 min in een voorverwarmde heteluchtoven op gasstand 6 of 180°C. Strooi de gemengde mozzarella erover zodra het uit de oven komt.
  9. Snijd de overige groenten in kleine blokjes (Super Dicer): tomaat, paprika en ui. Doe ze in een slakom (Aloha kom 2 l), breng op smaak met zout en peper, bestrooi met olijfolie en met de overgebleven gehakte koriander.
  10. Serveer de tortilla’s met de groentesalade, guacamole en limoen.

Aanvullende opmerkingen

Variaties: je kunt de gemengde mozzarella voor het koken over de tortilla’s verdelen zodat het smelt.

Voor een enchilada in familiestijl, verdeel je 2 tortilla’s over de bodem van de geoliede schotel, verdeel je de kipvulling, bedek je deze met de resterende 2 tortilla’s en giet je de saus erover. Kook zoals aangegeven.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 180 g mozzarella voor pizza
  • 1 groene tomaat
  • 250 g groene paprika
  • 150 g witte uien
  • 1 el kruiden voor enchilladas
  • Zout en peper
  • 0.5 bos koriander
  • 250 g kipfilet
  • 4 tortilla wraps
  • 80 g volle room
  • 250 g rode tomaten
  • 250 g rode paprika
  • Olijfolie

Serveer met guacamole en limoen

    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me