Word Gastvrouw/heer
Terug

Falafels

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
15 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven in de hittestand zonder rooster voor op 220 °C.
  2. In de ExtraChef, hak de kikkererwten, ui, knoflook en de bladerkruiden.
  3. Meng deze voorbereiding in de DuoChef op stand 2 met de kruiden, de sodabicarbonaat en de paneermeel. Meng het geheel af met de Silicone Spatel indien nodig.
  4. Maak falafels dankzij de Kleine Lepel van de Click & Scoop. Week de Lepel in een glas koud water tussen elke portie. Dompel elke falafel in de Ruimtekommen 600 ml gevuld met olie.
  5. Plaats de falafels op de MultiFlex Ovenblad en laat 20 in de oven koken.
  6. Serveer ze als aperitief met groene salade en een yoghurtsaus of tzatziki.

Aanvullende opmerkingen

*Maatlepels van de Click & Scoop

Ingrediënten

Voor 35 porties

  • 500 g gekookte gespoelde kikkererwten
  • 1 jonge ui
  • 3 tenen knoflook
  • 8 takjes verse kruiden (koriander, kervel, peterselie...)
  • zout en peper
  • 3 ml korianderpoeder
  • 3 ml komijnpoeder
  • 3 ml paprikapoeder
  • 2 ml sodabicarbonaat
  • 40 g paneermeel (5 Grote Lepels)*
  • 30 ml (2 el) olijfolie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me