Word Gastvrouw/heer
Terug

Feta en courgette Domes

totale tijd
26 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
2 min
kooktijd
4 min

Voorbereiding

  1. Was de courgette en snijd deze in plakjes met behulp van de MandoChef (2/slot). Doe de plakjes en 1 el water (± 15 ml) in de MicroCook schekkan 1 l, dek af en microgolf 3 min op 600 watt. Laat afkoelen.
  2. Hak ondertussen de muntblaadjes fijn met de SuperSonic Chopper small. Meng vervolgens in de Maatkan 1,25 l, met behulp van de Silicone Spatel, de feta met de geitenkaas, het zout, de peper en de munt tot een zachte crème overblijft.
  3. Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 min in koud water en laat ze daarna voorzichtig uitlekken.
  4. Verwarm in een propere MicroCook schenkkan de room 30 sec op 600 watt, voeg de gelatine toe en roer. Laat 1 min staan en schep dan door het kaasmengsel.
  5. Leg 3 courgetteplakjes in elke holte van de MultiFlex Domes en verdeel de helft van het kaasmengsel gelijkmatig over elke holte. Voeg de overgebleven courgetteplakjes toe en vul op met de overgebleven kaas, egaliseer met behulp van de Silicone Spatel Smal. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  6. Snijd ondertussen de tomaten met de Tomatenmes. Voeg olijfolie en zout naar smaak toe. Serveer de tomaten met de domes en versier met een blaadje munt.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 1 courgette (± 150 g)
  • 8 muntbladeren
  • 200 g feta kaas
  • 140 g geitenkaas
  • 1 gelatineblad
  • 50 ml volle room
  • Zout en peper

Om te serveren

  • 3 rijpe tomaten
  • 3 el olijfolie
  • Zout
  • 6 muntbladeren
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me