Terug
FIJNE APPELTAARTJES
Voorbereiding
- Rol het bladerdeeg uit met de Verstelbare Deeg-N-Rol en plaats het op het MultiFlex Ovenblad.
- Schil de appels met de Universele Dunschiller, snij ze in 2, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes met de MandoChef (2/0). Verdeel ze royaal over het bladerdeeg en stapel ze over elkaar.
- Meng de zachte boter, de suiker en de kaneel in de Ruimtekom 600 ml en verdeel dit mengsel over de appelschijfjes. Bak 30 min in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Aanvullende opmerkingen
Varianten, vervang de appels met:
PEREN
500 g Conférence of Guyot peren. Breng je taart op smaak door er een ½ stokje zoethout over te raspen alvorens te serveren.
ANANAS
500 g geschilde rijpe ananas. Verdeel 50 ml (10 tl) geraspte kokosnoot over het deeg, bedek met ananasschijfjes en bestrooi met 15 (1 el) bruine suiker.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 1 vellen bladerdeeg
- 500 g Golden appels
- 40 g zachte boter
- 45 ml (3el) suiker (± 45 g)
- 15 ml (1 el) kaneel