Word Gastvrouw/heer
Terug

FIJNE APPELTAARTJES

totale tijd
45 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Rol het bladerdeeg uit met de Verstelbare Deeg-N-Rol en plaats het op het MultiFlex Ovenblad.
  2. Schil de appels met de Universele Dunschiller, snij ze in 2, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes met de MandoChef (2/0). Verdeel ze royaal over het bladerdeeg en stapel ze over elkaar.
  3. Meng de zachte boter, de suiker en de kaneel in de Ruimtekom 600 ml en verdeel dit mengsel over de appelschijfjes. Bak 30 min in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Aanvullende opmerkingen

Varianten, vervang de appels met:

PEREN

500 g Conférence of Guyot peren. Breng je taart op smaak door er een ½ stokje zoethout over te raspen alvorens te serveren.

ANANAS

500 g geschilde rijpe ananas. Verdeel 50 ml (10 tl) geraspte kokosnoot over het deeg, bedek met ananasschijfjes en bestrooi met 15 (1 el) bruine suiker.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 1 vellen bladerdeeg
  • 500 g Golden appels
  • 40 g zachte boter
  • 45 ml (3el) suiker (± 45 g)
  • 15 ml (1 el) kaneel
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me