Word Gastvrouw/heer
Terug

Filantro Jalapeño Kip Burgers

totale tijd
41 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
10 min
kooktijd
16 min

Voorbereiding

  1. Doe de lente-uitjes, koriander, jalapeno en knoflook in de SuperSonic Chopper en hak fijn.
  2. Doe de gehakte inhoud van de SuperSonic Chopper en alle overige ingrediënten in een mengkom (Aloha kom 2 l) en mix tot alles goed gecombineerd is.
  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig in 4 porties en vorm er burgers van met behulp van de Hamburger Press.
  4. Bereiden met de MicroPro grill:
    Plaats 2 burgers in de MicroPro grill. Plaats het deksel op de grill/laagstand en microgolf ze gedurende 4 min op 900 watt. Draai de burgers om en bak ze nog eens 4 min in de microgolf of tot ze goudbruin en doorbakken zijn tot een interne temperatuur van 74°C. Herhaal met de resterende 2 hamburgers.
  5. Om te koken op het fornuis:
    Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg indien nodig een klein beetje olie toe. Bak de burgers 5-6 min. Draai de hamburgers om en bak nog 5-6 min, of tot de burgers een interne temperatuur van 74°C hebben bereikt.
  6. Haal de burgers uit de pan en laat 5-10 min rusten voordat je ze serveert.
  7. Serveer de hamburgers in hamburgerbroodjes met de gewenste toppings.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 4 lente- of groene uien
  • 1 bos koriander
  • 1 jalapeño
  • 2 knoflookteen
  • 450 g kip- of kalkoengehakt
  • 1 citroen
  • 5 ml gemalen komijn
  • 5 ml paprikapoeder gemalen
  • 50 g geraspte kaas naar keuze
  • Zout en peper naar smaak

Voor het serveren

  • Broodje hamburger, guacamole, sla, gesneden tomaat, gesneden rode ui, Mexicaanse hete saus...
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me