Word Gastvrouw/heer
Terug

Frozen Cupcakes

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
25 min
rusttijd
5 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Basisrecept voor 12 Vanille-Cupcakes
    Bereiding:

    1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C
    2. Doe de boter in de ExtraChef voorzien van de klopper en klop tot de boter zacht is. Voeg de overige ingrediënten toe. Meng tot een glad en homogeen beslag.
    3. Verdeel het beslag over de 6 holtes van de MultiFlex TupCakes, geplaatst op het koude ovenrooster, met behulp van de Shaker 350 ml (al dan niet voorzien van papieren bakvormpjes) tot ze allen tot 2/3 gevuld zijn.
    4. Bak 20 min tot de cupcakes mooi goudbruin zijn of tot een tandenstoker die je in de cupcakes steekt er proper uitkomt.
    5. Laat 5 min rusten alvorens te ontvormen. Leg de cupcakes op een taartrooster om gemakkelijk te decoreren. Herhaal deze stappen met het resterende beslag. 
  2. Tweekleurig boterglazuur
    Bereiding:

    1. Meng in de Maatkan 1,25 l de zachte boter, het vanille-extract en de melk met behulp van de Klopper. 
    2. Voeg 150 g poedersuiker toe en meng goed tot een homogeen beslag. Voeg de resterende suiker toe en meng opnieuw.
    3. Als de consistentie te dik is, voeg dan een eetlepel melk toe. 
    4. Verdeel het glazuur in 3 Ruimtekommen 600 ml met de Silicone Spatel. 
    5. Meng een deel van het glazuur met de blauwe kleurstof, een ander deel met de roze kleurstof en laat het derde deel wit.  
    6. Vul de Spuitzak voorzien van de gesloten ster spuitmond met roze, blauwe of witte glazuur. Versier je cupcakes naar hartenlust. Of je kan ook de verschillende kleuren mengen in de Spuitzak.

Aanvullende opmerkingen

Ingrediënten

Voor 12 porties

    Ingrediënten voor het deeg

    • 200 g ongezouten zachte boter
    • 250 g suiker
    • 250 g zelfrijzende bloem
    • 1 snufje zout
    • 10 ml (2 tl) natriumbicarbonaat
    • 4 eieren
    • 90 ml (6 el) halfvolle melk
    • 10 ml (2 tl) vanille-extract

    Ingrediënten voor het tweekleurig boterglazuur

    • 125 g ongezouten zachte boter
    • 3 ml (½ tl) vanille-extract
    • 15 ml (1 el) melk
    • 300 g poedersuiker
    • blauwe en roze voedingskleurstof
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me