Word Gastvrouw/heer
Terug

Gebraden kip met peperkoek en kastanjes

totale tijd
2:05 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
1:45 uren

Voorbereiding

  1. Pers in een slakom (Allegra kom 3,5 l) de gepelde teentjes knoflook (Knoflookpers) en pluk de takjes tijm.
  2. Voeg de blokjes peperkoek, 250 g grof gehakte kastanjes (SuperSonic® chopper large), worstvlees, zout en peper toe en meng goed (Ergo menglepel).
  3. Vul de kippen met het mengsel en maak ze dicht met tandenstokers.
  4. Leg de kippen in een schaal (UltraPro 5,7 l) en giet de Armagnac erover.
  5. Leg er een klontje boter op, leg de overgebleven kastanjes eromheen, breng op smaak met zout en peper en bak afgedekt ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op ventilatortemperatuur, Th 6/7 of 200°C. Haal het deksel eraf en bak nog 15 minuten in de oven.
  6. Haal de UltraPro uit de oven en laat hem 15 minuten rusten met het Deksel erop.

Aanvullende opmerkingen

Bewaar de restjes in de Gourmet sever in de koelkast.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 2 knoflooktenen
  • 2 takjes verse tijm
  • 200 g peperkoek
  • 350 g gekookte kastanjes
  • 200 g worstvlees
  • Zout en peper
  • 2 kleine kippen (± 1,6 kg per stuk of 1 grote kip van ongeveer 3 kg)
  • tandenstokers
  • 3 el Armagnac (of Cognac)
  • 50 g boter
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me