Word Gastvrouw/heer
Terug

Gegrilde, gevulde aubergines

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
15 min

Voorbereiding

  1. Was en droog de aubergine. Gebruik het Koksmes om de aubergine in de lengte in twee te snijden. Maak dan twee sneden in de lengte van de aubergine, maar snij er niet volledig door.
  2. Meng de olijfolie met het water en bestrijk er de beide helften mee met behulp van de Silicone Borstel.
  3. Plaats de aubergine in de MicroPro Grill met de vlakke zijde naar beneden. Plaats het deksel voorzichtig op de MicroPro Grill in de grillpositie (lage positie). Grill gedurende 8 min op 1000 watt.
  4. Meng in een Ruimtekom 300 ml de couscous met de ajvar en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Open de 2 sneden die je eerder maakte met een eetlepel en vul deze met het couscous-mengsel. Bestrooi met geraspte kaas. Sluit de MicroPro Grill met het deksel in de gratineerpositie (hoge positie) en grill 5 tot 6 min op 1000 watt.
  6. Serveer warm en bestrooi met sesamzaadjes voor een extra crunchy smaakje. Voeg wat aïoli toe naar smaak.  
Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 1 aubergine
  • 30 ml (2 el) olijfolie
  • 15 ml (1 el) water
  • 45 ml (3 el) couscous, ongekookt
  • 45 ml (3 el) ajvar (paprika-tomatensaus) of passata
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • zout en peper naar smaak
  • 30 ml (2 el) geraspte kaas (± 15 g)
  • aioli en sesamzaadjes (optioneel) om te serveren
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me