Terug
Gevulde mini-paprika’s, rijst & tomatensaus
Voorbereiding
- Vul de basis van de Micro Urban Family met de rijst, het water en het zout.
- Meng het gehakt, het paneermeel en het ei m.b.v. de Silicone Spatel in de Ruimtekom 2 l.
- Snij het hoedje van de mini-paprika’s met het Tomatenmes en verwijder de pitten en zaadlijsten. Hou de hoedjes bij en maak een kleine inkeping onderaan.
- Vul de paprika’s met het gehakt tot ongeveer 0,5 cm boven de rand en leg ze in het groot vergiet van de Micro Urban Family en plaats bovenop de basis.
- Snij de courgette in plakjes met de Mando Junior en de champignons m.b.v. het Tomatenmes en hak de rode ui fijn met de TurboChef. Leg de gesneden groenten in het laag vergiet van de Micro Urban Family en plaats bovenop het groot vergiet.
- Sluit met het stoomdeksel en kook 15 min op 800 watt. Laat 5 min rusten alvorens te openen.
- Bereid de saus tijdens de rusttijd: pers de knoflook m.b.v. de Knoflookpers Plus en doe het in de MicroCook Schenkkan 1 l, voeg de room, het tomatenconcentraat en de Harissa toe. Meng met de Soepele Klopper en kook 3 min op 600 watt tot de saus ingedikt is.
- Serveer onmiddelijk met de rijst, groenten en gevulde paprika’s.
Aanvullende opmerkingen
TIPS: je kan de mini-paprika’s vervangen door ronde courgettes of gewone paprika, al dan niet doormidden gesneden.
Ingrediënten
Voor 3 porties
- 180 g langkorrelrijst
- 210 ml water
- 5 ml (1 tl) zout
- 200 g gekruid gehakt
- 30 ml (2 el) paneermeel
- 1 ei
- 8 tot 10 mini-paprika’s
- 0.5 courgette
- 250 g Parijse champignons
- 0.5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 250 ml culinaire room
- 35 g tomatenconcentraat
- 5 ml (1 tl) Harissa-kruiden (Santa Maria®)