Word Gastvrouw/heer
Terug

Gevulde paprika’s met kaas

totale tijd
1:20 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
1 uur

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 220 °C.
  2. Snij de toppen van de 8 paprika’s en verwijder de zaden met de Mini-Uitholler. Leg de toppen opzij. Plaats de uitgeholde paprika’s daarna in de UltraPro Basis 3,3 l.
  3. Gebruik de Universele Dunschiller (gekartelde kant) om de tomaten te schillen. Snij ze in 2 en verwijder vervolgens de zaden. Pel de 2 resterende paprika’s en verwijder hun stengels en zaden.
  4. Snij de fetakaas, de tomaten en de 2 gepelde paprika’s in blokjes aan de hand van het AdaptaChef Snijwonder 10 mm.
  5. Pel de ui en de knoflook. Gebruik de TurboChef om ze samen met de peterselie fijn te hakken.
  6. Snij de olijven in fijne schijfjes met het Keukenmes.
  7. Doe de blokjes feta, de tomaten en de paprika’s in de Mengkom 3 l. Voeg er de inhoud van de TurboChef, de olijven en het paneermeel aan toe. Werk af met zout en peper.
  8. Vul de 8 paprika’s met de mengeling uit de Mengkom en plaats er de toppen op. Gebruik de Silicone Borstel en strijk over elke paprika wat olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout.
  9. Bak ze gedurende 1 uur in de oven op 220 °C..
  10. Serveer met salade: 1 paprika als voorgerecht of 2 als hoofdgerecht.
Ingrediënten

Voor 5 porties

  • 10 middelgrote paprika’s (150-200 g elk)
  • 600 g tomaten
  • 400 g fetakaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 5 takjes peterselie
  • 100 g zwarte olijven, ontpit
  • 150 g paneermeel
  • zout en peper
  • 30 ml (2 el) olijfolie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me