Terug
Glühwein
Voorbereiding
- Rasp de citroen en de sinaasappel met behulp van de rasp van het Koksmaatje. Verwissel de rasp door de citruspers en pers de 2 vruchten uit.
- Meng alle ingrediënten in de MicroCook Rond 2,25 l, sluit met het deksel en kook ongeveer 10 min op 600 watt. Laat 15 min rusten om de specerijen en citrusvruchten te laten trekken. Serveer de glühwein warm.
Aanvullende opmerkingen
TIP: pep je glühwein op door 50 ml sinaasappellikeur (Grand Marnier, Cointreau of Curaçao) toe te voegen vlak voor het serveren.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 1 bio citroen
- 1 bio sinaasappel
- 750 ml rode wijn
- 300 ml water
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels
- 2 anijssterren
- 50 ml suiker