Word Gastvrouw/heer
Terug

Glühwein

totale tijd
30 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
rusttijd
15 min
kooktijd
10 min

Voorbereiding

  1. Rasp de citroen en de sinaasappel met behulp van de rasp van het Koksmaatje. Verwissel de rasp door de citruspers en pers de 2 vruchten uit.
  2. Meng alle ingrediënten in de MicroCook Rond 2,25 l, sluit met het deksel en kook ongeveer 10 min op 600 watt. Laat 15 min rusten om de specerijen en citrusvruchten te laten trekken. Serveer de glühwein warm.

Aanvullende opmerkingen

TIP: pep je glühwein op door 50 ml sinaasappellikeur (Grand Marnier, Cointreau of Curaçao) toe te voegen vlak voor het serveren.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 1 bio citroen
  • 1 bio sinaasappel
  • 750 ml rode wijn
  • 300 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 2 anijssterren
  • 50 ml suiker
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me