Word Gastvrouw/heer
Terug

Groentelasagne

totale tijd
1:30 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
1:10 uren

Voorbereiding

  1. Was de groenten. Snij (MandoChef) de aubergines en courgettes in de lengte (2/-) en in schijfjes de tomaten (4/-) en gepelde uien (2/-) toe.
  2. Assembleer de lasagne in een lasagneschaal (Ultra Pro 3,3 l) door 2 lagen af te wisselen: béchamelsaus, lasagnevellen, aubergines, courgettes, uien, tomaten, oregano, zout en peper, en eindig met een laag lasagnevellen, 200 ml béchamelsaus en de geraspte Gruyère (Grate n store).
  3. Sluit met het deksel en bak ongeveer 1 u en 10 min in een voorverwarmde oven, Th 6/7 of 200 °C, waarbij je 20 min voor het einde van de kooktijd het deksel eraf haalt.
  4. Serveer heet met een groene salade.

Aanvullende opmerkingen

Variaties:

  • Lasagne courgette en gerookte zalm: vervang de groenten door 1,3 kg gesneden courgettes (2/-) en 500 g gerookte zalm om en om.
  • Lasagne Provençale: vervang de tomaten door 600 g in plakjes gesneden rode paprika (2/ ) en de oregano en Provencaalse kruiden.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 500 g aubergines
  • 500 g courgettes
  • 600 g tomaten
  • 300 g uien
  • 500 ml béchamel
  • 12 lasagnevellen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 100 g Gruyère
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me