Word Gastvrouw/heer
Terug

GROENTELASAGNE

totale tijd
1:20 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
1 uren

Voorbereiding

  1. Was de groenten. Snij de courgettes en aubergines in de lengte met de MandoChef (2/0), en de tomaten (4/0) en de ui in schijfjes (2/0).
  2. Maak de lasagne in de UltraPro Basis 3,3 l met 2 lagen van: béchamel (300 ml), lasagnebladen, aubergines, courgettes, uien, tomaten, oregano, zout, peper en eindig met een laag lasagnebladen, de resterende béchamel en de geraspte gruyère.
  3. Sluit met het UltraPro Deksel 1,2 l en bak gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven op 200 °C. Verwijder het deksel ongeveer 15 min voor het einde van de kooktijd.

Aanvullende opmerkingen

Varianten

COURGETTE EN GEROOKTE ZALM

Vervang de groenten met 1,3 kg courgettes, in schijfjes gesneden (2/0) en 500 g gerookte zalm, in afwisselende lagen.

PROVENÇALE

Vervang de tomaten met 600 g rode paprika, in schijfjes gesneden (2/0) en de oregano met Provençaalse kruiden.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 500 g aubergines
  • 500 g courgettes
  • 600 g tomaten
  • 300 g ui
  • 500 ml béchamel
  • 12 droge lasagnebladen
  • 10 ml oregano
  • zout
  • peper
  • 100 g geraspte gruyère
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me