Word Gastvrouw/heer
Terug

Halloween minipizza

Toevoegen aan mijn recepten
totale tijd
41 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Meng in de Ruimtekom 300 ml de gist en het water met de mini-klopper van de Click Series Accessoireset.
  2. Doe in de Mengkom 3 l de bloem, de olijfolie, het zout, de suiker en de gist met water. Roer met behulp van de Silicone Spatel, kneed het deeg met de hand tot het niet meer aan de kom kleeft en voeg eventueel wat bloem toe. Sluit de kom met het deksel en laat gedurende 30 min rijzen (of tot het deksel openspringt).
  3. Verwarm de oven zonder rooster voor op de 220 °C.
  4. Kneed het deeg zachtjes en verdeel het in 16 porties. Druk goed plat met de hand tot een bodem met een diameter van 6-7 cm en leg ze op het MultiFlex Ovenblad.
  5. Smeer een beetje tomatensaus op elke minipizza.
  6. Versnipper de mozzarella in dunne stukjes met behulp van het Tomatenmes en verdeel deze over de verschillende pizzabodems.
  7. Snij 8 olijven in de lengte doormidden om de lichamen van de spinnen te maken. Maak de koppen door 8 olijven in de breedte doormidden te snijden. Leg ze op de pizza en snij dan voor elke pizza 1 olijf in de lengte in acht reepjes om de poten van de spin te maken.
  8. Bak de minipizza’s gedurende 20 min in de voorverwarmde oven op 220 °C. Laat even rusten alvorens op te dienen.
Toevoegen aan mijn recepten Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 16 porties

  • 15 g verse gist
  • 125 ml lauwwarm water (± 30 °C)
  • 200 g bloem
  • 15 ml (1 el) olijfolie
  • 3 ml (½ tl) zout
  • 2 ml (½ tl) suiker
  • 30 ml (2 el) tomatensaus
  • 70 g mozzarella
  • 32 zwarte olijven, ontpit
Ontdek onze collecties in onze herfst-winter catalogus
Meer weten
Betalingswijze
Verzending
Beveiligde aankoop
  • Snelle en veilige levering, gratis vanaf €100.
  • Kopers- en gegevensbescherming
  • Veilige betaling met SSL encryptie