Word Gastvrouw/heer
Terug

HAM KROKETTEN (van Patchouka)

totale tijd
1:10 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
5 min
kooktijd
45 min

Voorbereiding

  1. Kook de rijst in gezouten water (Maxi graankoker) ongeveer 13 min op 600 watt. Laat 5 min staan voordat je roert. De rijst moet door en door gaar zijn.
  2. Mix (SuperSonic Chopper large) de ham, comté kaas en peterselie fijn en meng met de warme rijst.
  3. Voeg het ei, zout en peper toe en meng goed tot het mengsel een beetje plakkerig is.
  4. Vul de Krok-toren met de 3-cirkels Insert en druk aan.
  5. Snij de kroketten om de 5 of 6 slagen door (Spatel) en rol ze dan voorzichtig in een bord gevuld met grof gehakte cornflakes.
  6. Leg ze op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrek en bak ze ongeveer 10 min in een voorverwarmde ventilatoroven, Th 6/7 of 200°C.

Aanvullende opmerkingen

Variaties: vervang de witte ham door gerookte ham of gerookte zalm en de peterselie door dille.

Bak de kroketten in een Air Fryer.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 200 ml basmatirijst
  • 400 ml water
  • 1 tl zout
  • 100 g ham
  • 100 g Comté kaas (of Appenzell)
  • 1 klein bosje peterselie, gewassen en blaadjes verwijderd
  • Peper
  • 1 ei
  • 75 g cornflakes
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me