Terug
HAM KROKETTEN (van Patchouka)
Voorbereiding
- Kook de rijst in gezouten water (Maxi graankoker) ongeveer 13 min op 600 watt. Laat 5 min staan voordat je roert. De rijst moet door en door gaar zijn.
- Mix (SuperSonic Chopper large) de ham, comté kaas en peterselie fijn en meng met de warme rijst.
- Voeg het ei, zout en peper toe en meng goed tot het mengsel een beetje plakkerig is.
- Vul de Krok-toren met de 3-cirkels Insert en druk aan.
- Snij de kroketten om de 5 of 6 slagen door (Spatel) en rol ze dan voorzichtig in een bord gevuld met grof gehakte cornflakes.
- Leg ze op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrek en bak ze ongeveer 10 min in een voorverwarmde ventilatoroven, Th 6/7 of 200°C.
Aanvullende opmerkingen
Variaties: vervang de witte ham door gerookte ham of gerookte zalm en de peterselie door dille.
Bak de kroketten in een Air Fryer.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 200 ml basmatirijst
- 400 ml water
- 1 tl zout
- 100 g ham
- 100 g Comté kaas (of Appenzell)
- 1 klein bosje peterselie, gewassen en blaadjes verwijderd
- Peper
- 1 ei
- 75 g cornflakes