Word Gastvrouw/heer
Terug

Hartige hapjes

totale tijd
26 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
16 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven in de hittestand zonder rooster voor op 220 °C.
  2. In de Mengkom / Mixerkom 3 l, meng de droge ingrediënten samen met de  smaakkeuze. met de Soepele Klopper. Maak een put in het midden van het mengsel.
  3. In de MicroCook Schenkkan / Maatkan 1 l, meng de gesmolten boter met de melk en giet het in de put in het midden van het mengsel. Meng voorzichtig in het midden tot het mengsel een homogene deeg vormt.
  4. Plaats de MultiFlex / MFV Ovenblad op de rooster.
  5. Dankzij de Grote Lepel van de Click & Scoop, maak 9 porties en plaats ze op de ovenblad.
  6. Kook tot de bovenkant licht gebruind is, ongeveer 14-16 min. Laat het geheel afkoelen.
  7. Dien het als aperitief.

Aanvullende opmerkingen

*Maatlepels van de Click & Scoop

Ingrediënten

Voor 9 porties

  • 280 g bloem (± 8 Grote Lepels)*
  • 14 g bakpoeder (1 Kleine Lepel)*
  • 5 ml suiker
  • 2 ml zout
  • 110 g gesmolten boter
  • 225 ml melk

Smaakkeuze

  • 10 fijngehakt gerookt spek
  • 65 g Grote Lepels* geraspte kaas (gruyère, cheddar…)
  • 30 ml Middlegrote Lepel* gehakte ui
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me