Terug
Hartige hapjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven in de hittestand zonder rooster voor op 220 °C.
- In de Mengkom / Mixerkom 3 l, meng de droge ingrediënten samen met de smaakkeuze. met de Soepele Klopper. Maak een put in het midden van het mengsel.
- In de MicroCook Schenkkan / Maatkan 1 l, meng de gesmolten boter met de melk en giet het in de put in het midden van het mengsel. Meng voorzichtig in het midden tot het mengsel een homogene deeg vormt.
- Plaats de MultiFlex / MFV Ovenblad op de rooster.
- Dankzij de Grote Lepel van de Click & Scoop, maak 9 porties en plaats ze op de ovenblad.
- Kook tot de bovenkant licht gebruind is, ongeveer 14-16 min. Laat het geheel afkoelen.
- Dien het als aperitief.
Aanvullende opmerkingen
*Maatlepels van de Click & Scoop
Ingrediënten
Voor 9 porties
- 280 g bloem (± 8 Grote Lepels)*
- 14 g bakpoeder (1 Kleine Lepel)*
- 5 ml suiker
- 2 ml zout
- 110 g gesmolten boter
- 225 ml melk
Smaakkeuze
- 10 fijngehakt gerookt spek
- 65 g Grote Lepels* geraspte kaas (gruyère, cheddar…)
- 30 ml Middlegrote Lepel* gehakte ui