Word Gastvrouw/heer
Terug

HERFSTRISOTTO

Toevoegen aan mijn recepten
totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Hak de gepelde in stukken gesneden ui samen met het gevogeltebouillonblokje fijn met de TurboMax.
  2. Schil de ontpitte pompoen met de Universele Dunschiller en snij in blokjes met het Koksmes.  
  3. Leg ze in het groot vergiet van de Micro Urban Family en zet dit op de basis gevuld met 400 ml koud water.
  4. Zet het 101° MicroGourmet Stoommandje in het groot vergiet, doe er de rijst, de fijngehakte ui, de witte wijn en het kokende water in en meng goed. Dek af en stoom 20 min op 900 watt (er moet nog wat bouillon overblijven onder in het Stoommandje).
  5. Voeg bij de rijst de boter, de parmezaan, het zout en de peper toe en meng goed met de Silicone Spatel Smal / Flessenspatel.
  6. Vermeng de rijst met de pompoen en de kruiden, bestrooi met de grof vermalen en geroosterde hazelnoten en dien op.

Aanvullende opmerkingen

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid. Drink met mate.

Toevoegen aan mijn recepten Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 ui (± 150 g)
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 1 flespompoen (of pompoen) (± 700 g)
  • 200 ml risottorijst (± 175 g)
  • 50 ml (10 tl) witte wijn*
  • 350 ml kokend water
  • 50 g boter
  • 40 g vers geraspte parmezaan
  • peper en zout
  • 2 ml (½ tl) kaneelpoeder
  • 4 ml geraspte nootmuskaat
  • 50 g hazelnoten zonder schaal
Ontdek onze collecties in onze herfst-winter catalogus
Meer weten
Betalingswijze
Verzending
Beveiligde aankoop
  • Snelle en veilige levering, gratis vanaf €100.
  • Kopers- en gegevensbescherming
  • Veilige betaling met SSL encryptie