Terug
Ijs met chocoladeschilfers en noten
Voorbereiding
- Klop de slagroom stijf in de DuoChef op stand 1. Doe de slagroom in de Ultimate Mixing Bowl 2 l. Klop de eigelen en de 2 soorten suiker op m.b.v. de DuoChef op stand 2. Voeg het eimengsel bij de room en meng goed met de Slicone Spatel.
- Rasp de chocolade met behulp van de Raspmolen. Hak de walnoten fijn met de SuperSonic chopper small.
- Voeg de geraspte chocolade en fijngehakte walnoten bij de bereiding in de Ultimate Mixing Bowl. Meng goed en giet het vervolgens in de MultiFlex King. Vries het minimaal 5 u in.
- Tip:
Plaats dunne chocoladeplakjes (bv. matinettes) in verticale stand in het mengsel in de MultiFlex King om het ijs gemakkelijk te kunnen verdelen/snijden eens het klaar is.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 600 ml room
- 4 eidooiers
- 70 g suiker
- 15 ml (1 el) vanillesuiker
Suggesties voor vulling
- 100 g pure chocolade
- 50 g walnoten