Word Gastvrouw/heer
Terug

Ijs met chocoladeschilfers en noten

totale tijd
5:15 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
5 uren

Voorbereiding

  1. Klop de slagroom stijf in de DuoChef op stand 1. Doe de slagroom in de Ultimate Mixing Bowl 2 l. Klop de eigelen en de 2 soorten suiker op m.b.v. de DuoChef op stand 2. Voeg het eimengsel bij de room en meng goed met de Slicone Spatel.
  2. Rasp de chocolade met behulp van de Raspmolen. Hak de walnoten fijn met de SuperSonic chopper small.
  3. Voeg de geraspte chocolade en fijngehakte walnoten bij de bereiding in de Ultimate Mixing Bowl. Meng goed en giet het vervolgens in de MultiFlex King. Vries het minimaal 5 u in.
  4. Tip:
    Plaats dunne chocoladeplakjes (bv. matinettes) in verticale stand in het mengsel in de MultiFlex King om het ijs gemakkelijk te kunnen verdelen/snijden eens het klaar is.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 600 ml room
  • 4 eidooiers
  • 70 g suiker
  • 15 ml (1 el) vanillesuiker

Suggesties voor vulling

  • 100 g pure chocolade
  • 50 g walnoten
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me