Word Gastvrouw/heer
Terug

IJsring van aardbeien en vanille

totale tijd
23 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
8 min

Voorbereiding

  1. Snijd het vanillestokje met het Keukenmes in de lengte door en schraap de zaadjes eruit.
  2. Klop met behulp van de DuoChef de koude room stijf. Voeg de vanillezaadjes en de helft van de gecondenseerde melk toe en meng voorzichtig met de Silicone Spatel. Zet het mengsel apart in de Maatkan 1,25 l.
  3. Spoel de aardbeien af ​​en verwijder het steeltje. Leg ze in de TurboMax en mix tot een gladde massa. Voeg de resterende gecondenseerde melk toe en meng opnieuw.
  4. Klop in de schone DuoChef het eiwit stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop nog een paar seconden. Vouw de inhoud van de TurboMax voorzichtig in het eiwit met behulp van de Silicone Spatel.
  5. Wissel in de Vliegende Schotel de lagen van de 2 bereidingen af.
  6. Vries minimaal 8 u in.
  7. Wrijf een paar seconden met een spons of een kleine handdoek gedrenkt in warm water over de buitenkant van de Vliegende Schotel om gemakkelijk te ontvormen.
    Ontvorm 10 min alvorens te serveren voor de ideale textuur van je ijsbereiding.

Aanvullende opmerkingen

Tip: bewaar het uitgeschraapte vanillestokje met wat suiker in 2 RuimteSpaarders Plus 250 ml. Het vanillestokje bevat nog steeds veel smaak en zo heb je gemakkelijk zelfgemaakte vanillesuiker. 

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 1 vanillestokje
  • 200 ml room
  • 200 g zoete gecondenseerde melk
  • 300 g aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 75 g poedersuiker
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me