Terug
IJsring van cheesecake met bosbessen
Voorbereiding
- Klop in de Maatkan 1,25 l met de Klopper de eidooiers met 50 g suiker gedurende 1 min. Voeg dan de roomkaas toe en meng opnieuw.
- Klop met de DuoChef op stand 1 het eiwit stijf. Voeg de resterende suiker toe en klop nog een paar seconden.
- Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het roomkaasmengsel met behulp van de Silicone Spatel.
- Voeg de bosbessenjam en de bosbessen toe en roer door slechts een paar slagen met de spatel te draaien om een marmerstructuur te behouden. Giet in de Vliegende Schotel en vries dan minimaal 8 u in.
- Wrijf een paar seconden met een spons of een kleine handdoek gedrenkt in warm water over de buitenkant van de Vliegende Schotel om gemakkelijk te ontvormen.
Aanvullende opmerkingen
Tip: ontvorm 10 min alvorens te serveren voor de ideale textuur van je ijsbereiding.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 4 eieren
- 75 g suiker
- 250 g roomkaas (Philadelphia®)
- 150 g bosbessenjam
- 125 g bosbessen (vers of bevroren)