Word Gastvrouw/heer
Terug

IJswafels met stukjes banaan en koekjes

totale tijd
23 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
8 min

Voorbereiding

 1. Mix met de SuperSonic Chopper Medium de banaan, het citroensap, de suiker en de yoghurt tot een perfect glad mengsel. 
 2. Klop met behulp van de DuoChef op stand 1 de koude slagroom stijf. Giet het mengsel van de SuperSonic Chopper Medium op de slagroom, voeg de koekjeskruimels toe en meng voorzichtig met de Silicone Spatel.
 3. Verdeel de bananencrème gelijkmatig over elk gaatje van de MultiFlex Wafels. Zet minstens 8 u in de diepvries.
 4. Ontvorm voorzichtig en versier met de chocoladestukjes. Laat het 5 min rusten voordat je het serveert, voor een perfecte ijstextuur. 

Aanvullende opmerkingen

Nu is het aan jou! Go bananas voor een heerlijke chocoladeversie dat verleidelijk is voor ontbijt, brunch, dessert – of gewoon zomaar! Zoek verkoeling na een warme zomerdag en haal dit juweeltje uit de diepvries, dat een fruitige, romige vibe heeft EN helemaal ecologisch is. We beloven je dat je hier nog lang over zult dromen…

Je hoeft het niet bij toppings te laten – je keukenvoorraad is de limiet! Beschouw dit recept als het ideale excuus om je koelkast, kasten en fruitschaal te plunderen en om die vergeten of half opgebruikte ingrediënten te gebruiken. Ga voor driedubbele, vierdubbele of vijfdubbele toppings in overvloed – goddelijke opties kunnen zijn: pindakaas, chocoladepasta, gezouten karamel, aardbeien, bosbessen of kokosnoot. We durven te wedden dat je enkele vreemde nieuwe combinaties kunt uitproberen die misschien wel werken!

Deze heerlijke diepvrieswafels zijn ideaal om wegwerpverpakkingen te vermijden en door ze in te vriezen ben je zeker dat er niets verloren gaat. De kans is groot dat ze niet meer in de diepvries terecht komen en dat ze allemaal waarschijnlijk in 1 keer op zullen zijn! 😉 

Tip: De Multiflex Wafels heeft het perfecte formaat om in de Igloo Doos 2,25 l te passen als je een diepvriesrecept wilt bereiden. Voor eenvoudige bediening plaatst je het in de Igloo Doos 2,25 l voordat je het vult.

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 150 g banaan
 • 5 ml (1 tl) citroen (sap)
 • 40 g suiker
 • 125 g yoghurt
 • 100 ml dikke room
 • 1 chocoladekoekje
 • 50 g chocoladestukjes
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me