Word Gastvrouw/heer
Terug

Kaas- en uientaart

totale tijd
1:10 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
rusttijd
10 min
kooktijd
50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven 10 min voor op Th 6 of 180 °C.
  2. Schil de uien en snij ze in dunne plakjes (Mando Junior – 1) boven een kom (Mixing bowl ‘Bake to basics’ 3,5 l). Sluit de kom en schud ongeveer 20 sec om de uienringen van elkaar los te maken.
  3. Rasp de kaas (Grate n store), voeg het samen met de andere ingrediënten toe aan de uien. Sluit de kom en schud goed tot een glad mengsel.
  4. Plaats het mengsel in een beboterde schaal (Basis Ultra Pro 3,3 l en Silicone borstel).
  5. Bak ongeveer 50 min. Laat 10 min rusten voor ze te ontvormen. 
  6. Serveer met een groene salade met een zelfgemaakte vinaigrette (Quick shake 750 ml).

Aanvullende opmerkingen

Zelfgemaakte vinaigrette: meng in een shaker (Quick shake 750 ml):

  • 1 tl sterke mosterd
  • 3 el rode wijnazijn
  • 8 el olie (je kunt olijfolie en neutrale olie mengen)
  • zout en peper

Om de smaken te variëren kun je 1 sjalot of gehakte kruiden toevoegen, balsamico-azijn en wijnazijn mengen.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 400 g uien
  • 250 g kaas
  • 180 g bloem
  • 4 eieren
  • 250 g melk
  • zout en peper
  • 15 g zachte boter
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me