Terug
Kaas- en uientaart
Voorbereiding
- Verwarm de oven 10 min voor op Th 6 of 180 °C.
- Schil de uien en snij ze in dunne plakjes (Mando Junior – 1) boven een kom (Mixing bowl ‘Bake to basics’ 3,5 l). Sluit de kom en schud ongeveer 20 sec om de uienringen van elkaar los te maken.
- Rasp de kaas (Grate n store), voeg het samen met de andere ingrediënten toe aan de uien. Sluit de kom en schud goed tot een glad mengsel.
- Plaats het mengsel in een beboterde schaal (Basis Ultra Pro 3,3 l en Silicone borstel).
- Bak ongeveer 50 min. Laat 10 min rusten voor ze te ontvormen.
- Serveer met een groene salade met een zelfgemaakte vinaigrette (Quick shake 750 ml).
Aanvullende opmerkingen
Zelfgemaakte vinaigrette: meng in een shaker (Quick shake 750 ml):
- 1 tl sterke mosterd
- 3 el rode wijnazijn
- 8 el olie (je kunt olijfolie en neutrale olie mengen)
- zout en peper
Om de smaken te variëren kun je 1 sjalot of gehakte kruiden toevoegen, balsamico-azijn en wijnazijn mengen.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 400 g uien
- 250 g kaas
- 180 g bloem
- 4 eieren
- 250 g melk
- zout en peper
- 15 g zachte boter