Word Gastvrouw/heer
Terug

Kaassoesjes

totale tijd
45 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
25 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Giet het water in de MicroCook Schenkkan 1 l en voeg er de boter en het zout aan toe. Plaats het deksel in “open positie” en zet hem in de magnetron gedurende 4 min op 600 watt. 
  3. Voeg er onmiddellijk de bloem aan toe en roer goed met de Silicone Spatel tot een homogeen deeg dat niet meer aan de Schenkkan kleeft. Voeg tijdens het mengen geleidelijk aan de eieren toe. Voeg er geen volgende ei aan toe tot het vorige volledig is opgenomen.
  4. Gebruik de AdaptaChef Rasp met Fijne Rasp om de kaas te raspen. Voeg daarna de helft van de geraspte kaas toe aan het deeg.
  5. Plaats het MultiFlex Ovenblad op het koude rooster van je oven. Vul een spuitzak en maak vervolgens kleine soesjes ter grootte van de rondje vormpjes op het Ovenblad.
  6. Gebruik de Silicone Borstel om de soesjes van een laagje eigeel te voorzien. Besprenkel ze met de rest van de geraspte kaas.
  7. Bak gedurende 25 min.
  8. De kaassoesjes kunnen naturel worden geserveerd, als een hapje of opgevuld met roomkaas of guacamole.
Ingrediënten

Voor 4 porties

    Voor 36 kaassoesjes

    • 180 ml water
    • 60 g boter
    • 2 ml (½ tl) zout
    • 100 g bloem
    • 3 eieren
    • 70 g kaas (Emmentaler, Parmezaan …)

    om goudgeel te bakken

    • 1 eigeel
    • 15 ml water (1 el)
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me