Word Gastvrouw/heer
Terug

KABELJAUWKROKETTEN

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Doe de in stukjes gesneden kabeljauw, de geschilde, gewassen en in stukjes gesneden aardappelen en het water in de MicroCook Rond 2,25 l. Meng goed en kook 20 min op 600 watt. Meng halverwege de kooktijd. Laat 5 min rusten, laat uitlekken en pureer het geheel met de Pureerstaaf.
  2. Indien nodig, droog de kabeljauwpuree door het nogmaals te verwarmen zonder deksel gedurende 2 tot 3 min op 360 watt. Meng halverwege de kooktijd. 
  3. Hak de ui, de knoflook en de peterselie fijn in de SuperSonic Chopper. Roer onder de puree en voeg vervolgens de eieren, het zout en de peper toe en meng goed met de Silicone Spatel.
  4. Bevestig de rechthoekige inzet op de Krok-Toren en plaats het geheel op de plaat. Blokkeer de inzet met de spatel. Vul de toren met de bereiding. Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat. Snij iedere rechthoekige staaf in 4 gelijke stukken met behulp van de spatel. Maak met de restant in de toren nog 2 extra kroketten.
  5. Bak goudbruin in hete olie. Laat indien nodig uitlekken op een vel keukenpapier.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 500 g kabeljauw
  • 400 g pureeaardappelen
  • 80 ml water
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 5 takjes peterselie
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • Olie om te frituren
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me