Terug
Kerstkoekjes met snoepjesvulling
Voorbereiding
- Meng de bloem, de suiker, de boter, het zout en het eigeel in de ExtraChef. Kneed tot een homogene bal, plaats het in de Ruimtekom 2 l en laat 30 min afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
- Rol het deeg met de Verstelbare Deeg-N-Rol met de Koekjesvormen van 3 mm op het licht bebloemde Deegblad Antislip. Bestrooi met bloem, indien nodig om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
- Gebruik de grote vormen van de Set van 3 Uitsteekvormpjes om je deeg uit te snijden en plaats de koekjes op het MultiFlex Ovenblad.
- Gebruik de 3 kleine Uitsteekvormpjes om de binnenkant van de koekjes te verwijderen. Snij de snoepjes doormidden en leg een stukje snoep in het midden van elk koekje.
- Bak de koekjes ongeveer 10 min in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen alvorens de koekjes te ontvormen. Herhaal stappen 4 tot 6 met het overige deeg.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 150 g bloem
- 50 g suiker
- 100 g koude boter, in stukjes gesneden
- 1 snufje zout
- 1 eigeel
- 20 snoepbeertjes