Word Gastvrouw/heer
Terug

Kerstkoekjes met snoepjesvulling

totale tijd
1 uur
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
30 min
kooktijd
10 min

Voorbereiding

  1. Meng de bloem, de suiker, de boter, het zout en het eigeel in de ExtraChef. Kneed tot een homogene bal, plaats het in de Ruimtekom 2 l en laat 30 min afkoelen in de koelkast.
  2. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
  3. Rol het deeg met de Verstelbare Deeg-N-Rol met de Koekjesvormen van 3 mm op het licht bebloemde Deegblad Antislip. Bestrooi met bloem, indien nodig om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
  4. Gebruik de grote vormen van de Set van 3 Uitsteekvormpjes om je deeg uit te snijden en plaats de koekjes op het MultiFlex Ovenblad
  5. Gebruik de 3 kleine Uitsteekvormpjes om de binnenkant van de koekjes te verwijderen. Snij de snoepjes doormidden en leg een stukje snoep in het midden van elk koekje.
  6. Bak de koekjes ongeveer 10 min in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen alvorens de koekjes te ontvormen. Herhaal stappen 4 tot 6 met het overige deeg.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 100 g koude boter, in stukjes gesneden
  • 1 snufje zout
  • 1 eigeel
  • 20 snoepbeertjes
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me