Word Gastvrouw/heer
Terug

Kerststronk

totale tijd
1:12 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
1 uur
kooktijd
12 min

Voorbereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C zonder rooster.
 2. Klop de eigelen met de suiker in de Ultimate mixing bowl 3,5 l met behulp van de Soepele klopper. Blijf kloppen tot het volume verdrievoudigd. Voeg de bloem en de zonnebloemolie toe. Meng met de Silicone spatel.
 3. Klop in de DuoChef, op stand I, de eiwitten stijf. Vouw de eiwitten voorzichtig in twee keer in het dooiermengsel.
 4. Plaats de Multiflex ovenblad op het koude ovenrooster, giet het mengsel erin en verdeel het gelijkmatig met de Silicone spatel. Bak 10-12 min. Haal uit de oven met behulp van de Silicone ovenwant en rol de cake op in de Multiflex ovenblad. Laat 10-15 min afkoelen. Dit geeft de cake de perfecte vorm om later de kerststronk te maken.
 5. Klop de room op met de DuoChef in stand I. Rol de cake uit en verdeel de helft van de room erover. Rol de cake opnieuw in en laat het opstijven in de koelkast.
 6. Smelt de chocolade in de microgolfoven gedurende 2 min 30 sec op 360 watt met behulp van de gesloten MicroCook Schenkkan 1 l. Laat het een minuut staan alvorens het te mengen. Als het niet helemaal gesmolten is, zet het dan nog 30 sec terug in de microgolfen.
 7. Voeg de chocolade slagroom in twee keer toe met behulp van de Siliconen spatel. Meng tot het een gladde chocolademousse is.
 8. Haal de cake uit de koelkast en snij met het Tomatenmes enkele centimeters schuin van het uiteinde af. Plak het rechter uiteinde van het stuk op de cake met een beetje chocolademousse. Bedek de hele taart met de mousse met behulp van de Silicone spatel. Maak met een vork lijnen op de taart, zodat deze op boomschors lijkt. Laat het afkoelen in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
 9. Voeg vlak voor het opdienen de gewenste decoraties toe: verse kruiden, gedroogd of gekonfijt fruit en werk af met een vleugje “sneeuw” met het Dubbelzeefje.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  Ingrediënten voor de Kerststronk cake

  • 5 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 g bloem
  • 15 ml (1 el) zonnebloemolie

  Ingrediënten voor de chocolademousse

  • 400 ml zure room
  • 150 g zwarte chocolade

  Ingrediënten voor decoratie

  • Bloemsuiker
  • Gedroogd of gekonfijt fruit
  • Verse kruiden
  Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
  Toon me