Word Gastvrouw/heer
Terug

Kip cocotte

totale tijd
45 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
25 min

Voorbereiding

  1. Pel de uien en snipper ze (SuperSonic chopper small). Schil de gewassen wortelen (Universele dunschiller) en snij ze in plakjes (Keukenmes).
  2. Doe ze in een kleine terinne (UltraPro cocotte 500 ml) met de erwten en de verkruimelde bouillon gemengd met water. Sluit af en laat 5 min koken op 600 watt.
  3. Verwarm de oven voor op Th 6/7 of 200 °C.
  4. Snij de kipfilets in stukken. Meng de bloem, zout en peper in een kom (Super kom 2,7 l). Voeg de stukken kip toe, sluit af en schud om ze goed met de bloem te bedekken.
    Leg ze bovenop de groenten in de terrine, voeg de vloeibare room met de mosterd en dragon toe en dek af met het vierkant van bladerdeeg, waarbij je de randen goed in de terrine plooit.
  5. Verdeel wat glazuur over het deeg (Silicone borstel), maak met de punt van een mes een opening in het midden en bak, onafgedekt, 20 min in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is.
Ingrediënten

Voor 1 porties

  • 80 g uien
  • 120 g jonge wortelen
  • 50 g verse of bevroren erwten
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 50 ml water
  • 200 g kipfilet
  • 1 tl (5 ml) bloem
  • zout en peper
  • 1 el (15 ml) vloeibare room
  • 5 tl (25 ml) mosterd op traditionele wijze
  • 2 takjes dragon
  • 1 vierkant bladerdeeg
  • Glazuur: 1 eigeel gemengd met 1 el (15 ml) water
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me