Word Gastvrouw/heer
Terug

KIPPENROLLETJES

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
  2. Week het eekhoorntjesbrood in warm water in een Aloha kom 450 ml.
  3. Laat de noedels 10 min zwellen in kokend water.
  4. Hak de munt, de ui, de sjalotten en de teentjes knoflook fijn in de SuperSonic Chopper large. Voeg de in stukken gesneden kip, de noedels, het uitgelekte eekhoorntjesbrood, het zout en de peper toe en hak nogmaals fijn.
    Verwijder de lemmeten en voeg het losgeklopte ei, 15 ml (1 el) olijfolie en het paneermeel toe. Meng goed tot een homogene bereiding met behulp van de Silicone Spatel.
  5. Bevestig de rechthoekige inzet op de Krok-Toren en plaats het geheel op de plaat. Blokkeer de inzet met de spatel. Vul de toren met de bereiding. Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat. Snij iedere staaf in 4 gelijke stukken met behulp van de spatel.
  6. Snij de brickvellen in twee en bestrijk beide kanten met olie met de Silicone Borstel. Hef met de spatel de kippenvulling op en leg in het midden van de deegblaadjes. Vouw de deegblaadjes op, leg de rolletjes op het MultiFlex Ovenblad en bak 30 min op 180 °C.
  7. Serveer met een salade en sojasaus

Aanvullende opmerkingen

Variant: je kan de loempia’s ook koken in pan met olie op middelhoog vuur.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 15 ml gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 g Aziatische noedels
  • 10 muntblaadjes
  • 1 ui
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 g kippenwit
  • 1 ei
  • 15 ml olijfolie
  • 50 ml paneermeel
  • 4 brickvellen
  • zout en peper
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me