Terug
Krokante eieren van rijst en chocolade
Voorbereiding
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze in de MicroCook schenkkan 1 l, voeg boter toe, dek af en microgolf gedurende 1 min 50 op 360 watt. Laat 2 min staan. Mix met behulp van de Silicone Spatel en, als de chocolade niet volledig gesmolten is, nogmaals 20 sec in de magnetron.
- Doe de gepofte rijst in de schenkkan en meng voorzichtig met de Silicone Spatel tot de rijst volledig bedekt is met chocolade.
- Plaats de Multiflex cocoon in de Igloo Doos 2,25 l en verdeel het gepofte rijst- en chocolademengsel in de holtes van de SBF Cocoon. Druk het mengsel met de achterkant van een eetlepel tegen de zijkanten van de holtes om een holle schaal te maken. Laat 20 minuten invriezen.
- Haal voorzichtig uit de vorm en vul elke schelp met vanille-ijs. Zet de schelpen in elkaar tot hele eieren en bewaar ze in de vriezer tot het moment van serveren.
- Haal 10 min voor het serveren uit de vriezer.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 60 g puur chocolade
- 20 g boter
- 35 g gepofte rijst
- 300 g vanille-ijs om de eieren te vullen