Terug
Krokante kerstboom met pesto
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op Th 6/7 of 190°C.
- Snijd 8 grote driehoeken uit het bladerdeeg (Croissant Party en Deegrol).
- Leg de driehoeken op een licht bebloemde snijplank (Flexi plank) en maak sneden in beide zijden van elke driehoek.
- Leg de driehoeken op een ovenblad (Multiflex ovenblad) die op het koude ovenrek is geplaatst en draai de deegreepjes lichtjes tot kerstboompjes.
- Bestrijk de bomen met pesto (Silicone borstel) en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Aanvullende opmerkingen
Maak je eigen huisgemaakte pesto:
- 120 ml olijfolie
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook, gepeld en ontkiemd
- zout en peper
- 20 basilicumblaadjes (ongeveer)
Mix alles samen in de SuperSonic Chopper
Variaties: je kan de kerstbomen ook bestrijken met tapenade of, voor een zoete versie, een eierdooier toevoegen en bestrooien met poedersuiker en kaneel.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 1 bladerdeeg
- 2 el pesto
- 2 el Parmezaanse kaas, geraspt