Word Gastvrouw/heer
Terug

Krokante kerstboom met pesto

totale tijd
32 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
12 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op Th 6/7 of 190°C.
  2. Snijd 8 grote driehoeken uit het bladerdeeg (Croissant Party en Deegrol).
  3. Leg de driehoeken op een licht bebloemde snijplank (Flexi plank) en maak sneden in beide zijden van elke driehoek.
  4. Leg de driehoeken op een ovenblad (Multiflex ovenblad) die op het koude ovenrek is geplaatst en draai de deegreepjes lichtjes tot kerstboompjes.
  5. Bestrijk de bomen met pesto (Silicone borstel) en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Bak ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Aanvullende opmerkingen

Maak je eigen huisgemaakte pesto:

  • 120 ml olijfolie
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook, gepeld en ontkiemd
  • zout en peper
  • 20 basilicumblaadjes (ongeveer)

Mix alles samen in de SuperSonic Chopper

Variaties: je kan de kerstbomen ook bestrijken met tapenade of, voor een zoete versie, een eierdooier toevoegen en bestrooien met poedersuiker en kaneel.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 1 bladerdeeg
  • 2 el pesto
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me