Terug
KROKANTE ZALM MET BLAUWSCHIMMELKAAS
Voorbereiding
- Hak de zalm fijn (SuperSonic Chopper large) met het zout, de peper en de dilleblaadjes.
- Vul de Krok-toren met de rechthoekige inzet en druk aan. Druk de rest van het deeg erin (Silicone Spatel Smal).
- Snijd in 4 rechthoeken (Spatel).
- Snijd de kaas in 8 rechthoekige stukken.
- Snijd het bladerdeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden van elke rechthoek een stukje kaas, een rechthoekje zalm en bedek met nog een stukje kaas.
- Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water (Silicone Borstel) en vouw het deeg om de zalm en kaas heen.
- Leg ze op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrek en bestrijk ze met de vergulding (Silicone Borstel).
- Bak ze ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op gasstand 6/7 of 200°C. Ze moeten goudbruin zijn.
- Serveer met groenten en een blauwe kaassaus (verwarmde room met een beetje kaas) (optioneel).
Aanvullende opmerkingen
Variatie: Bak het in een Air Fryer.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 500 g 500 g zalm, ontveld en uitgebeend
- zout en peper
- 1 bosje dille
- 1 rechthoekig bladerdeeg
- 200 g blauwschimmelkaas
Vergulding
- 1 1 ei gemengd met 1 el water