Word Gastvrouw/heer
Terug

KROKANTE ZALM MET BLAUWSCHIMMELKAAS

totale tijd
30 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Hak de zalm fijn (SuperSonic Chopper large) met het zout, de peper en de dilleblaadjes.
  2. Vul de Krok-toren met de rechthoekige inzet en druk aan. Druk de rest van het deeg erin (Silicone Spatel Smal).
  3. Snijd in 4 rechthoeken (Spatel).
  4. Snijd de kaas in 8 rechthoekige stukken.
  5. Snijd het bladerdeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden van elke rechthoek een stukje kaas, een rechthoekje zalm en bedek met nog een stukje kaas.
  6. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water (Silicone Borstel) en vouw het deeg om de zalm en kaas heen.
  7. Leg ze op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrek en bestrijk ze met de vergulding (Silicone Borstel).
  8. Bak ze ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op gasstand 6/7 of 200°C. Ze moeten goudbruin zijn.
  9. Serveer met groenten en een blauwe kaassaus (verwarmde room met een beetje kaas) (optioneel).

Aanvullende opmerkingen

Variatie: Bak het in een Air Fryer.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 500 g 500 g zalm, ontveld en uitgebeend
  • zout en peper
  • 1 bosje dille
  • 1 rechthoekig bladerdeeg
  • 200 g blauwschimmelkaas

Vergulding

  • 1 1 ei gemengd met 1 el water
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me