Word Gastvrouw/heer
Terug

KROKETTEN VAN KIP EN KIKKERERWTEN

totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Maal de kip en de kikkererwten fijn met behulp van de SuperSonic Chopper. Doe dit tweemaal voor de kikkererwten om een fijn en homogeen resultaat te krijgen.
  2. Hak in de SuperSonic Chopper de peterselie en de knoflook fijn. Voeg toe aan de kip en de kikkererwten en kruid met peper en zout. Voeg het ei toe en kneed de mengeling tot een bal.
  3. Bevestig de inzet met 3 rondjes op de Krok-Toren en plaats het geheel op de plaat. Blokkeer de inzet met de spatel. Vul de toren met de bereiding. Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat.
  4. Snij de bereiding in 15 gelijke stukken met behulp van de Silicone spatel. Hef iedere kroket op met de spatel. Maak met de restant in de toren nog enkele extra kroketten. Rol de kroketten eerst in het ei-melkmengsel en vervolgens in het paneermeel.
  5. Warm 50 ml olie op en bak iedere kroket 5 min (4 per 4) of gebruik een friteuse. Laat na het frituren even uitlekken op een vel keukenpapier.
Ingrediënten

Voor 18 porties

  • 400 g gekookt kippenwit
  • 150 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 5 takjes peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 50 ml olie
  • zout en peper

Om te frituren

  • 1 geklopt met 15 ml (1 el) halfvolle melk
  • 100 ml paneermeel
  • 50 ml zonnebloemolie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me