Terug
Limoen Mousse
Voorbereiding
- Voeg de crackers en de koude boter toe aan de SuperSonic Chopper Large, uitgerust met de lemmeten inzet, sluit af en trek aan het trekkoord tot het mengsel fijngehakt is. Doe het mengsel in een aparte kom en zet apart.
- Om de mousse te maken: Voeg in een schone SuperSonic Chopper Large, uitgerust met de klopper, de verzachte roomkaas, gecondenseerde melk en yoghurt toe, sluit af en trek aan het trekkoord tot alles goed gemengd is.
- Plaats de trechter op het deksel in de gesloten stand. Giet het limoensap in de trechter en draai het naar de open stand. Trek aan het trekkoord om het in de mousse te mengen.
- Om te serveren: Verdeel het cracker mengsel gelijkmatig en doe het in 4 kopjes (ongeveer 20 g per portie), verdeel vervolgens de limoen mousse gelijkmatig en doe het bovenop de cracker laag (ongeveer 150 g per portie), garneer met slagroom en limoen zeste.
Aanvullende opmerkingen
TIP: je kan de mousse van tevoren bereiden en tot 3 dagen bewaren in een Ruimtekom 600 ml in de koelkast.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 100 g crackers (speculaas of Petit Beurre®)
- 25 g boter
- 220 g roomkaas (Philadelphia®)
- 140 ml gezoete gecondenseerde melk
- 150 g limoen Griekse yoghurt of puur
- 4 limoenen
Om te serveren
- limoen zeste
- slagroom