Terug
Madeleines
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder het rooster voor op 240 °C.
- Klop de eieren, suiker en honing op in de DuoChef op 1ste stand tot het mengsel wit wordt.
- Voeg de bloem met de bakpoeder toe en klop op op de 2de stand.
- Voeg de zeer zachte boter en de citroenschil toe en klop op op 2de snelheid.
- Verdeel het deeg met behulp van de Click & Scoop lepel van 30 ml in de vakjes van 2 MultiFlex Madeleines die op het koude ovenrooster zijn geplaatst.
- Verlaag de oven tot 200 °C en bak ongeveer 4 min. Bak nadien nog ongeveer 5 min op 180 °C.
- Keer de madeleines om ongeveer 15 min nadat ze uit de oven zijn gehaald. Serveer ze warm.
Ingrediënten
Voor 4 porties
16 Madeleines
- 2 eieren
- 90 g suiker
- 20 g gearomatiseerde vloeibare honing
- 100 g bloem
- 4 g bakpoeder
- 85 g zeer zachte boter (niet gesmolten)
- Zest van 1 biologische citroen (of ½ biologische sinaasappel of 3 ml vloeibare vanille)