Word Gastvrouw/heer
Terug

Madeleines

totale tijd
24 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
9 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder het rooster voor op 240 °C.
  2. Klop de eieren, suiker en honing op in de DuoChef op 1ste stand tot het mengsel wit wordt.
  3. Voeg de bloem met de bakpoeder toe en klop op op de 2de stand.
  4. Voeg de zeer zachte boter en de citroenschil toe en klop op op 2de snelheid.
  5. Verdeel het deeg met behulp van de Click & Scoop lepel van 30 ml in de vakjes van 2 MultiFlex Madeleines die op het koude ovenrooster zijn geplaatst.
  6. Verlaag de oven tot 200 °C en bak ongeveer 4 min. Bak nadien nog ongeveer 5 min op 180 °C.
  7. Keer de madeleines om ongeveer 15 min nadat ze uit de oven zijn gehaald. Serveer ze warm.
Ingrediënten

Voor 4 porties

    16 Madeleines

    • 2 eieren
    • 90 g suiker
    • 20 g gearomatiseerde vloeibare honing
    • 100 g bloem
    • 4 g bakpoeder
    • 85 g zeer zachte boter (niet gesmolten)
    • Zest van 1 biologische citroen (of ½ biologische sinaasappel of 3 ml vloeibare vanille)
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me