Word Gastvrouw/heer
Terug

Muffins met karamel en koffiecrème

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
  2. Klop in de DuoChef op stand 2, de boter, de eieren en het vanillepoeder tot het romig is.
  3. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en het cacaopoeder in de Ultimate Mixing Bowl 2 l. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het mengsel in de DuoChef en roer tot het geheel goed gemengd is.
  4. Giet er al kloppend (stand 2) de koffie bij.
  5. Snijd de karamel in kleine stukjes, voeg ze toe aan het beslag en meng goed.
  6. Verdeel het beslag over de MultiFlex TupCakes en bak ze ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.
  7. Klop de ingrediënten voor de koffiecrème in de SuperSonic Chopper Large (uitgerust met de klopper) tot een gladde, luchtige, mayonaise-achtige crème.
  8. Versier de afgekoelde muffins met de koffiecrème met behulp van de Spuitzak. Serveer onmiddelijk of bewaar in de koelkast.

Aanvullende opmerkingen

Tip: Voeg kleine stukjes karamel toe aan de botercrème voor een extra vleugje heerlijkheid. 

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 2 eieren
  • 50 g zachte boter
  • 1 snufje vanillepoeder
  • 50 g bloem
  • 30 ml (2 el) bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 40 g cacaopoeder
  • 45 ml (3 el) sterke vloeibare koffie
  • 100 g zachte karamel

Koffiecrème

  • 125 g zachte boter
  • 1 eigeel
  • 65 g poedersuiker
  • 5 ml (1 tl) oploskoffie (poeder)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me