Terug
Muffins met karamel en koffiecrème
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
- Klop in de DuoChef op stand 2, de boter, de eieren en het vanillepoeder tot het romig is.
- Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en het cacaopoeder in de Ultimate Mixing Bowl 2 l. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het mengsel in de DuoChef en roer tot het geheel goed gemengd is.
- Giet er al kloppend (stand 2) de koffie bij.
- Snijd de karamel in kleine stukjes, voeg ze toe aan het beslag en meng goed.
- Verdeel het beslag over de MultiFlex TupCakes en bak ze ongeveer 20 min in de voorverwarmde oven.
- Klop de ingrediënten voor de koffiecrème in de SuperSonic Chopper Large (uitgerust met de klopper) tot een gladde, luchtige, mayonaise-achtige crème.
- Versier de afgekoelde muffins met de koffiecrème met behulp van de Spuitzak. Serveer onmiddelijk of bewaar in de koelkast.
Aanvullende opmerkingen
Tip: Voeg kleine stukjes karamel toe aan de botercrème voor een extra vleugje heerlijkheid.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 2 eieren
- 50 g zachte boter
- 1 snufje vanillepoeder
- 50 g bloem
- 30 ml (2 el) bakpoeder
- 100 g suiker
- 1 snufje zout
- 40 g cacaopoeder
- 45 ml (3 el) sterke vloeibare koffie
- 100 g zachte karamel
Koffiecrème
- 125 g zachte boter
- 1 eigeel
- 65 g poedersuiker
- 5 ml (1 tl) oploskoffie (poeder)