Word Gastvrouw/heer
Terug

Nougat glacé met amandelen

totale tijd
20 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
5 min

Voorbereiding

  1. Rooster de amandelen met de bruine suiker in een pan en laat afkoelen.
  2. Klop de koude room in de Duo Chef op stand 1 tot slagroom, voeg aan het eind de poedersuiker toe en draai een paar keer aan de draaihendel.
  3. Klop het eiwit stevig op in de Mengkom 3 l en klop er langzaam de warme honing door.
  4. Schep de slagroom voorzichtig door het eiwit met de Silicone Spatel, gevolgd door het gekonfijte fruit en de gekaramelliseerde en geroosterde amandelen.
  5. Giet in de Gastronoom en plaats in de diepvries gedurende 5 uur.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 150 ml amandelpoeder of -schilfers (± 75 g)
  • 75 ml poedersuiker (± 35 g)
  • 3 eiwitten
  • 30 ml bruine suiker (± 30 g)
  • 70 ml warme, vloeibare honing
  • 250 ml volle room
  • 100 g gekonfijt fruit, geweekt in 30 ml rum
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me