Terug
Nougat glacé met amandelen
Voorbereiding
- Rooster de amandelen met de bruine suiker in een pan en laat afkoelen.
- Klop de koude room in de Duo Chef op stand 1 tot slagroom, voeg aan het eind de poedersuiker toe en draai een paar keer aan de draaihendel.
- Klop het eiwit stevig op in de Mengkom 3 l en klop er langzaam de warme honing door.
- Schep de slagroom voorzichtig door het eiwit met de Silicone Spatel, gevolgd door het gekonfijte fruit en de gekaramelliseerde en geroosterde amandelen.
- Giet in de Gastronoom en plaats in de diepvries gedurende 5 uur.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 150 ml amandelpoeder of -schilfers (± 75 g)
- 75 ml poedersuiker (± 35 g)
- 3 eiwitten
- 30 ml bruine suiker (± 30 g)
- 70 ml warme, vloeibare honing
- 250 ml volle room
- 100 g gekonfijt fruit, geweekt in 30 ml rum