Word Gastvrouw/heer
Terug

OPGEROLDE PIZZA

totale tijd
1:01 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
30 min
kooktijd
11 min

Voorbereiding

  1. Meng de gist met het lauwe water in een Ruimtekom 300 ml. Laat 10 minuten rusten.
  2. Meng de bloem, olijfolie, suiker, zout en het mengsel met gist in de Deegkom 2,75 l. Roer om met de Silicone Spatel en kneed het deeg vervolgens met de hand tot er niets meer aan de kom kleeft. Dek af en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen.
  3. Vorm een langgerekte ‘slang’ door het deeg uit te rollen en te rekken tot het ± 1,5 m lang is. Rol het deeg op als een ‘slakkenhuis’ en plaats het in de MicroPro Grill. Probeer het centrale gerezen gedeelte af te dekken om een gelijkmatige dikte te bekomen.
  4. Hak de zongedroogde tomaten, olijven en Parmezaanse kaas fijn. Verstrooi het mengsel over het deeg en duw de stukjes tussen de deegrolletjes.
  5. Laat 5 minuten garen op 900 watt met het deksel in de gratinstand. Laat 3 minuten rusten in een gesloten magnetron. Gaar nogmaals 5 tot 6 min. Laat nog 3 min rusten alvorens op te dienen.
  6. Serveer als aperitiefhapje.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 5 ml (1 tl) droge gist
  • 125 ml lauw water (± 30 °C)
  • 200 g gewone bloem
  • 15 ml (1 el) olijfolie
  • 3 ml (½ tl) suiker
  • 3 ml (½ tl) zout
  • 20 g zongedroogde tomaten
  • 20 g ontpitte olijven
  • 20 g Parmezaanse kaas
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me