Word Gastvrouw/heer
Terug

Paasdonuts

totale tijd
1:20 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
40 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C zonder het rooster.
  2. Giet alle ingrediënten in de aangegeven volgorde in de Shaker 600 ml. Sluit met het deksel en sluit nadien het klepje. Goed schudden tot het mengsel homogeen is.
  3. Giet het beslag in de holtes van 2 Multiflex Rings (geplaatst op een koud ovenrek). Ze mogen maar half gevuld zijn.
  4. Bak 15-20 min. Laat 10 min afkoelen. voor ze te ontvormen, laat vervolgens volledig afkoelen.
  5. Plaats in de MicroCook Schenkkan 1 l de boter en witte chocolade, dek af en laat smelten in de magnetron gedurende 1 min en 30 sec op 360 watt. Voeg de poedersuiker toe en roer met de Silicone Spatel Smal tot een klonterig mengsel. Voeg het water en de kleurstof toe die je nodig hebt. Blijf roeren tot het mengsel glad en glanzend wordt.
  6. Doop de donuts in het mengsel van de MicroCook Schenkkan 1 l om ze te bedekken.
  7. Laat 30 min staan. zodat het glazuur hard wordt.

Aanvullende opmerkingen

Wie wist dat de paashaas van donuts hield? Wij wel! Jij en je kinderen zullen net zoveel plezier beleven bij het maken en versieren van deze donuts als het opeten ervan.

Bak je eigen dierenboerderij 

Maak de topping seizoensgebonden en maak er leuke paasdieren van. Gebruik onze schattige decoratie-ideeën, of verzin je eigen ideeën, en vergeet niet om ze met ons te delen #TupperDonuts.

Paashaas 

  • Doop de donut eerst in witte, melk- of pure chocolade (welke kleur je konijn ook krijgt) en leg twee amandelen op de onderste helft van de donut om kleine ‘voetjes’ van het konijn te maken. Neem voor de armen nog twee amandelen en steek ze deze keer verticaal in de donut, zodat ze naar buiten wijzen.
  • Doop de donuts nu in gesmolten witte chocolade om het oppervlak te bedekken.
  • Maak konijnenoren! Breek driehoekjes af van een plak witte, melk- of pure chocolade (of gebruik gekleurde fondant) en steek ze in de zijkanten van je donuts.
  • Teken ogen, mond en snorharen met zwarte royal icing dankzij de Deco Pen. 

Paas kuikentje

  • Wees geen angsthaas voor het decoreren van onze kuikentjes! Je wordt een k-ei ! 
  • Maak het glazuur zoals beschreven in het recept hierboven en voeg gele kleurstof toe. Doop de donuts in het mengsel om het oppervlak volledig te glazuren.
  • Voeg chocolade chips toe voor de ogen.
  • Neem een blikje vanille glazuur en voeg druppels oranje kleurstof toe tot het de gewenste kleur heeft. Plaats een bolletje aan de andere kant van de donut om de ‘staart’ van het kuiken toe te voegen met de Spuitzak.
  • Spuit onder de chocolate chip eyes een neusje van oranje glazuur om het af te maken.

Tip: Er is nog ruimte over om te vullen – vergeet dat donutgaatje niet! Leg er een mini chocolade-ei in. Zo lijkt het net alsof je donutkonijn de verrassing helemaal zelf vasthoudt! 

Ingrediënten

Voor 12 porties

    12 donuts

    • 100 ml melk
    • 30 ml (2 el) olie
    • 2 eieren
    • 130 g bloem voor alle bereidingen
    • 1 snufje zout
    • 5 ml (1 tl) bakpoeder
    • 10 tl (2 tl) vanillepoeder
    • 60 g suiker
    • Suikerglazuur en hagelslag, om te versieren

    glazuur

    • 20 g boter
    • 40 g poedersuiker
    • 50 g witte chocolade
    • 1 el water
    • voedingskleurstof naar keuze voor je gekozen decoratie
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me