Word Gastvrouw/heer
Terug

Paashaas-konijntjes brioche

totale tijd
1:49 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
30 min
rusttijd
1:10 uren
kooktijd
9 min

Voorbereiding

 1. Voeg in de Ultimate Mixing Bowl 1 l de droge gist, 10 g bloem, 5 g suiker en 125 ml warm water (37-43 ºC) toe. Meng met de Silicone Spatel de ingrediënten goed door elkaar en laat het dan 10 min op een warme plaats rijzen, of totdat het mengsel schuimig is geworden.
 2. Zeef in de Ultimate Mixing Bowl 3,5 l de rest van de bloem en de specerijen en meng alles samen. Voeg de suiker en olie toe en meng alles met je vingers door elkaar tot het een broodkruim-achtige consistentie vormt. Voeg rozijnen of chocoladedruppels toe.
 3. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel, roer er de gerezen gist en de resterende 125 ml water door. Meng tot een deeg. Voeg extra water toe indien nodig, 1 eetlepel per keer.
 4. Plaats het deeg op een met bloem bestrooid Deegblad Antislip en kneed 5 min, voeg meer bloem toe indien nodig. Doe het deeg in de propere, licht geoliede Ultimate Mixing Bowl 3,5 l en sluit af met het deksel. Laat het deeg 30 min op een warme plek rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
 5. Plaats het gerezen deeg op het met bloem bestoven Deegblad Antislip en kneed voorzichtig. Verdeel in 12 gelijke balletjes. Kneed 8 ballen tot een rond broodje en leg ze op de MultiFlex Ovenblad. Halveer de overgebleven 4 bolletjes. Rol elk stuk tot een cilinder en snijd doormidden om zo de oren te vormen. Maak vast aan de balletjes en bestrijk ze met water. Dek af met een vochtige theedoek en laat op een warme plek 20-30 min rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
 6. In de tussentijd, verwarm de oven voor op 180 ºC zonder rooster. Plaats de MultiFlex Ovenblad op de koude rooster en bak de Paashaasbroodjes gedurende 8-10 min, of tot ze goudbruin zijn.
 7. Haal uit de oven met de Slicone Ovenwant. Smeer er abrikozenjam op en laat afkoelen voor het serveren.

Aanvullende opmerkingen

Als bakken je zo gelukkig maakt als een huppelend konijntje – welkom bij de club! De Zero-Waste Tupperware® Club is er weer met een nieuw recept dat niet alleen heerlijk is, maar ook zero-waste, traditioneel en vegan is. Maak je klaar om je handen in het deeg te steken met deze Paashaasbroodjes!

Pro Tip: Het rijzen van je deeg is als het doen van een magische truc: Het rijst en verdubbelt in omvang dankzij gist, water en natuurlijke chemische reacties! Om ervoor te zorgen dat we de magie zijn werk laten doen, moeten we het deeg in een kom laten rijzen die minstens twee keer zo groot is als het deeg, het deeg afdekken met een schone doek en het in een warme omgeving laten rusten.

Laten we onze Paashaasbroodjes versieren

Als je de drang hebt weerstaan om een hap te nemen van je heerlijke eco-konijntjes, willen we alvast zeggen: Gefeliciteerd – Je hebt een sterke wilskracht en je bent tot het leukste deel van het recept geraakt!

Om onze konijntjes te versieren, mengen we de volgende ingrediënten om een glazuur te maken: 150 g poedersuiker, ½ tl. vanille-extract, een snufje zout en 1 el plantaardige melk naar keuze. Voeg indien nodig enkele druppels kleurstof toe en vul jouw Spuitzak met dit mengsel. Het spelen met de verschillende soorten spuitmondjes en het maken van verschillende vormen zal een leuke bakervaring zijn voor het hele gezin!

En onze Paashaasbroodjes zijn klaar om geserveerd te worden voor al jouw Paasvieringen! Nu kun je ze ook overal mee naartoe nemen met de Gebakschaal Twist die ze heerlijk en zo vers als een lentebloem zal houden!

Laat je huis deze lente opbloeien met meer ecologische Paastips en beleef leuke momenten met je familie door traditionele spelletjes te spelen en je huis duurzaam te versieren!

Ingrediënten

Voor 8 porties

 • 14 g droge gist
 • 385 g bloem
 • 45 g suiker
 • 250 ml warm water (37-43 °C)
 • 5 ml (1 tl) gemengde specerijen
 • 5 ml (1 tl) kaneel
 • 50 ml olie
 • 120 g chocoladedruppels of rozijnen
 • 60 g abrikozenjam
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me