Word Gastvrouw/heer
Terug

Paëlla Valenciana

totale tijd
41 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
21 min

Voorbereiding

  1. Snij met het Koksmes de ui op de Flexi Plank in stukken. Pel de knoflook en pers het met de Knoflookpers Plus
  2. Snij de tomaten in kwarten en hak ze fijn met behulp van de ExtraChef. Was de paprika en snij ze in blokjes met het Keukenmes
  3. Snij de kippenborst in stukken en breng op smaak met kippenkruiden. Snij de worst in plakjes. 
  4. Doe de bouillon samen met de saffraan, het zout en de peper in de Micro Minuut. Roer goed met de Silicone Spatel. Voeg ook de fijngesneden groenten, de kippenblokjes, de worst en de rijst toe. 
  5. Meng alle ingrediënten, sluit met het deksel en kook 15 min op 900 watt in de magnetron. Laat 10 minuten rusten totdat de druk daalt. Controleer of het drukindicatorventiel volledig naar beneden is. 
  6. Open de Micro Minuut. Voeg de erwten, de garnalen en de mosselen toe. Sluit en kook nogmaals 6 min op 900 watt. Laat 5 min rusten alvorens te serveren.
Ingrediënten

Voor 5 porties

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g tomaten
  • 1 rode paprika (+/- 250 g)
  • 250 g kippenborst
  • 10 ml (2-3 tl) kippenkruiden)
  • 150 g droge worst (bv Cabanossi) of gerookte knoflookworst
  • 5 ml (1 tl) saffraan
  • 5 ml (1 tl) zout
  • 0.25 tl peper
  • 250 ml bouillon naar keuze
  • 160 g langkorrelrijst
  • 200 g groene erwten
  • 150 g scampi
  • 12 verse mosselen
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me