Word Gastvrouw/heer
Terug

PAPRIKA OP OOSTERSE WIJZE

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Schil de tomaten met de Universele Dunschiller, ontpit ze en snij ze in blokjes met het Tomatenmes.
  2. Verwijder het vel van de merguez en meng het vlees samen met het gehakt, de vierkruidenmix, 30 ml (2 el) olijfolie, wat zout en peper, de tomatenblokjes, de gewassen en met de TurboChef fijngehakte koriander, en de in stukjes gesneden gedroogde vruchten in de Ruimtekom 1,5 l. Roer krachtig door elkaar met de Silicone Spatel Smal / Flessenspatel tot een homogene bereiding.
  3. Was de paprika’s, snij het hoedje eraf, ontpit ze en vul met de bereiding uit de Ruimtekom. Zet de hoedjes er weer op. Leg ze in het groot vergiet van de Micro Urban Family en zet dit op de basis gevuld met 400 ml koud water en de komijngranen. Sluit af en stoom 20 min op 800 watt. Dien op met een scheutje olijfolie.

Aanvullende opmerkingen

Tip: zorg ervoor dat de paprika’s in het groot vergiet niet in de weg zitten om het stoomdeksel goed te kunnen sluiten, anders leg je de paprikahoedjes er best naast.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 2 tomaten
  • 1 merguez
  • 400 g lam gehakt
  • 5 ml (1 tl) vierkruidenmix
  • 45 ml (3 el) olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bosje koriander
  • 100 g gedroogde vruchten (abrikozen, vijgen, pruimen …)
  • 4 niet te hoge rode paprika's (± 800 g)
  • 2 ml (±½ tl) komijngranen
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me