Word Gastvrouw/heer
Terug

Parelhoen met selderij frietjes

totale tijd
3:10 uren
moeilijkheid
gevorderd
voorbereidingstijd
25 min
rusttijd
10 min
kooktijd
2:35 uren

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 210 °C.
  2. Schil de selderij met de Universele Dunschiller en snij deze in 8 stukken. Snij deze vervolgens in frieten met het AdaptaChef Snijwonder 10 mm. Doe ze in de Mengkom 3 l, giet de olijfolie eroverheen, sluit de kom en schud krachtig.
  3. Verdeel de frieten in de UltraPro Basis 3,3 l, sluit met het UltraPro Deksel 1,2 l en bak ongeveer 40 min in de oven. Bak ze vervolgens ongeveer 10 min zonder deksel. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C.
  4. Hak de grof verkruimelde peperkoek in de ExtraChef in 2 keer. 
  5. Meng in de Mengkom 3 l de peperkoekbroodkruimels, de grof verkruimelde kastanjes en het gehakt (of de in kleine blokjes gesneden foie gras) met de Silicone Spatel.
  6. Vul de binnenkant van het parelhoen met deze bereiding en sluit af met tandenstokers.
  7. Plaats de parelhoen in de UltraPro Basis 5,7 l, bestrooi ze met Cognac, hazelnoten, zout en peper, sluit met het UltraPro Deksel 1,2 l en bak ongeveer 1u45 in de oven op 180 °C. Laat het parelhoen ongeveer 10 min rusten.
  8. Plaats de frietjes op het MultiFlex Ovenblad en bak 10 min in de voorverwarmde oven.
  9. Snij het parelhoen in stukken en serveer met de vulling en de selderij frietjes. 

Aanvullende opmerkingen

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid. Drink met mate. 

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 2 knolselderij
  • 30 ml olijfolie
  • 250 g peperkoek (of speculoos)
  • 300 g gekookte kastanjes
  • 200 g gehakt (of foie gras)
  • 2 parelhoenders of 2 scharrelkippen
  • 50 ml van cognac (of armagnac)*
  • 50 g boter
  • zout en peper naar smaak
  • tandenstokers
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me