Word Gastvrouw/heer
Terug

Passievrucht Mocktail Spritzer

totale tijd
5 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min

Voorbereiding

 1. Snij de limoen doormidden en knijp één helft uit in de Shaker 600 ml met behulp van de Citroenpers met Rasp Ergologics.
 2. Snij de andere helft van de limoen in dunne schijfjes m.b.v. de Mando Junior op stand II en zet apart voor decoratie.
 3. Voeg het passievruchtensap en de ijsblokjes toe aan de Shaker 600 ml. Sluit het deksel en schud goed.
 4. Verdeel de mocktail met de ijsblokjes over twee glazen. Vul aan met het ginger ale en garneer met de overgebleven limoenschijfjes. 
  Geniet van je mocktail spritz met passievrucht!

Aanvullende opmerkingen

De passie van de zomer is wat ons inspireert met deze Passievrucht Mocktail Spritzer! Verfris je tijdens warme zomeravonden met dit exotische drankje dat je thuis in enkele minuten kunt maken met slechts vier ingrediënten.

Tip: maak mooie, kristalheldere ijsblokjes met kokend water! Filter je gekookt water in de Water filter pitcher. Laat het afkoelen en giet het in de Flexi IJsblokjesvorm. Vries minstens 3 uur in alvorens te ontvormen. Voeg fruit, eetbare bloemen of kruiden toe aan de ijsblokjes voor een leuke zomerse toets!

Variaties:

Passievruchtensap – Kun je geen passievruchtensap vinden in de winkel? Je kan ook mangosap gebruiken met een beetje limoensap om het pittiger te maken. De combinatie van de zoetheid van de mango met de bitterheid van de limoen werkt net zo goed als passievruchtensap.

Ginger ale– Kun je vervangen met bruisend water, citroen of limoen, die goed bij je mocktail zullen passen.

IJsblokjes met een smaakje – Het kleine detail dat van je mocktail een meesterwerk maakt. IJsblokjes met passievrucht: vries passievruchtensap in de Flexi IJsblokjesvorm in en combineer het met gewone ijsblokjes wanneer je de mocktail maakt. Door de combinatie van de twee soorten ijsblokjes blijft de drank heerlijk smaalvol, zelfs wanneer de ijsblokjes beginnen te smelten. 

Decoreren van je Passievrucht Mocktail Spritzer:

Om de mocktail spritzer te serveren, gebruik je een glas met een brede rand, zoals een traditioneel spritzer glas, een wijnglas of een gin tonic glas. Voeg een paar passievruchtpitten en verse muntblaadjes voor een mooie en kleurrijke finishing touch.

Ingrediënten

Voor 1 porties

  Ingrediënten voor 1 passievrucht mocktail spritzer

  • 1 limoen
  • 100 ml passievruchtensap
  • 8 ijsblokjes
  • 125 ml ginger ale (bv. Canada Dry®)
  Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
  Toon me