Word Gastvrouw/heer
Terug

Pecorino en bieslook popcorn

totale tijd
9 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
rusttijd
1 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

 1. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
 2. Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
 3. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
 4. Voeg onmiddellijk de Pecorino en het zout toe; zet het deksel op de gesloten positie en schud gedurende ongeveer 20 sec. Neem het deksel eraf en laat 1 min afkoelen.
 5. Voor het serveren, werk af met gehakte bieslook.
  Niet schudden na het toevoegen van bieslook.

Aanvullende opmerkingen

*Kan vervangen worden door Parmezaanse kaas.

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 60 g maïskorrels
 • 45 g fijngeraspte Pecorino Romano kaas*
 • 1 ml zout
 • Klein bosje bieslook
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me