Word Gastvrouw/heer
Terug

Peperkoekenhuisje

Toevoegen aan mijn recepten
totale tijd
43 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
30 min
kooktijd
12 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 200 °C.
  2. Meng in de Mengkom 3 l de bloem, de suiker, de gist, de zeste en de kruiden. Voeg de honing, de eidooiers en de melk toe en meng met de Silicone Spatel. Meng tot een homogeen beslag.
  3. Rol de helft van het deeg op het licht bebloemde MultiFlex Ovenlad met de Verstelbare Deeg-N-Rol voorzien van de 6 mm Koekjesvorm. Snij het deeg met het Paletmes om de helft van het huis te verkrijgen volgens het model (beschikbaar op http://tupperwa.re/gingerbreadhouse). Doe hetzelfde met de rest van het deeg om alle kamers in huis te maken.
  4. Plaats alle gesneden stukken op het MultiFlex Ovenblad op de koude ovenplaat, bestrijk ze met het eidooierlaagje m.b.v. de Silicone Borstel en bak ze ongeveer 12 min in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de ingrediënten van het glazuur met de mini-klopper van de Click Series Accessoireset en gebruik het glazuur om het huis in elkaar te zetten en te versieren. Laat minstens 1 uur drogen. Versier dan volgens jouw feestelijke wensen.

Aanvullende opmerkingen

TIP: om je eigen peperkoekmengsel te maken, meng je 10 ml (2 el) gemberpoeder, 10 ml (2 el) kaneelpoeder, 5 ml (1 el) kardemompoeder, 2 snufjes geraspte nootmuskaat en 2 snufjes  vanillepoeder.

Toevoegen aan mijn recepten Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g bloem
  • 120 g suiker
  • 15 ml bakpoeder
  • schil van 1/2 biologische citroen
  • 30 ml peperkoekmengsel
  • 350 g vloeibare honing
  • 2 eidooiers
  • 90 ml melk
  • 1 eigeel gemengd met 15 ml (1 el) water
  • 15 ml eiwit
  • 75 g poedersuiker
  • enkele druppels citroensap
Ontdek onze collecties in onze herfst-winter catalogus
Meer weten
Betalingswijze
Verzending
Beveiligde aankoop
  • Snelle en veilige levering, gratis vanaf €100.
  • Kopers- en gegevensbescherming
  • Veilige betaling met SSL encryptie