Word Gastvrouw/heer
Terug

Pesto popcorn

totale tijd
13 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

 1. Hak de basilicum, de knoflook en de Parmezaanse kaas fijn (SuperSonic Chopper small), ongeveer 10 keer trekken. Voeg de olijfolie, zout en peper toe en mix opnieuw, ongeveer 6-8 keer trekken.
 2. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
 3. Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
 4. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
 5. Giet de pesto onmiddellijk over de hete popcorn, zet het deksel op de gesloten stand en schud ongeveer 30 seconden.

Aanvullende opmerkingen

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 10 g basilicumblaadjes (ongeveer 10-15 blaadjes)
 • ½ teentje knoflook
 • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
 • 45 ml olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • 60 g maïskorrels
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me