Terug
Pesto popcorn
Voorbereiding
- Hak de basilicum, de knoflook en de Parmezaanse kaas fijn (SuperSonic Chopper small), ongeveer 10 keer trekken. Voeg de olijfolie, zout en peper toe en mix opnieuw, ongeveer 6-8 keer trekken.
- Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
- Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
- Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
- Giet de pesto onmiddellijk over de hete popcorn, zet het deksel op de gesloten stand en schud ongeveer 30 seconden.
Aanvullende opmerkingen
Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 10 g basilicumblaadjes (ongeveer 10-15 blaadjes)
- ½ teentje knoflook
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- 45 ml olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 60 g maïskorrels