Word Gastvrouw/heer
Terug

Pittige lam met groenten

Toevoegen aan mijn recepten
totale tijd
45 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Pel de ui en de knoflook met de Knoflookpers Plus. Snij de teentjes look in 2 delen en verwijder de groene kern met de mini uitholler. Snij de ui in 6 stukken.
  2. Meng de kruiden, de ui, het zout en de peper in de Mengkom 3 l.
  3. Snij de lamsschouder in stukken en plaats hem in de Mengkom met de kruiden. Roer vervolgens en marineer gedurende 4 uur in de koelkast (optioneel).
  4. Schil de wortels en de rapen met de Universele Dunschiller en snij ze daarna in gelijke stukken. Snij de venkel in dunne partjes.
  5. Giet 400 ml koud water in het waterreservoir van de Micro Urban Family en voeg er de knoflook aan toe. Plaats de stoombasis op het waterreservoir en leg het vlees, de wortels en de rapen binnenin.
  6. Plaats de venkel in het vergiet. Dek af en kook gedurende 30 min op 600 watt. Laat 10 min staan.
  7. Serveer met een scheutje olijfolie en verse koriander fijngesneden in de TurboChef.
Toevoegen aan mijn recepten Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 grote rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel komijnzaad (± 15 ml)
  • 2 eetlepels komijnpoeder ( ± 15 ml)
  • 2 koffielepels kruidenmix (± 10 ml)
  • 1 snuifje chilipoeder
  • zout en peper
  • 750 g lamsschouder (zonder been)
  • 3 wortels (± 250 g)
  • 3 rapen (± 150 g)
  • 1 venkelknol (± 350 g)
  • 1 eetlepel olijfolie ( ± 15 ml)
  • 5 6 takjes koriander
Ontdek onze collecties in onze herfst-winter catalogus
Meer weten
Betalingswijze
Verzending
Beveiligde aankoop
  • Snelle en veilige levering, gratis vanaf €100.
  • Kopers- en gegevensbescherming
  • Veilige betaling met SSL encryptie