Terug
Polenta gnocchi
Voorbereiding
- Verwarm (MicroCook schenkkan 1 l) de melk met de nootmuskaat ongeveer 5 min op 600 watt.
- Sprenkel al roerend de polenta erdoor (Silicone Spatel) en kook ongeveer 2 min op 600 watt.
- Meng stevig en voeg de geraspte Parmezaanse kaas, boter, zout en peper toe. Laat 10 min rusten.
- Plaats de helft van het deeg in de Krok-toren met de 6-ronde of gnocchi inzet en druk aan.
- Snijd de gnocchi op de gewenste grootte en leg ze op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrek.
- Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven, Th 6/7 of 200°C.
- Serveer heet, gemengd met de gekonfijte tomaat, met wat Parmezaanse kaas, Serranoham en basilicumblaadjes.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 500 g melk
- 1 snufje nootmuskaat
- 100 g polenta
- 25 g boter
- 1 zout en peper
Om te serveren: geconfijte zongedroogde tomaten in olie, Parmezaanschilfers, Serranoham en basilicumblaadjes.