Word Gastvrouw/heer
Terug

Polenta gnocchi

totale tijd
57 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
10 min
kooktijd
27 min

Voorbereiding

  1. Verwarm (MicroCook schenkkan 1 l) de melk met de nootmuskaat ongeveer 5 min op 600 watt.
  2. Sprenkel al roerend de polenta erdoor (Silicone Spatel) en kook ongeveer 2 min op 600 watt.
  3. Meng stevig en voeg de geraspte Parmezaanse kaas, boter, zout en peper toe. Laat 10 min rusten.
  4. Plaats de helft van het deeg in de Krok-toren met de 6-ronde of gnocchi inzet en druk aan.
  5. Snijd de gnocchi op de gewenste grootte en leg ze op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrek.
  6. Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven, Th 6/7 of 200°C.
  7. Serveer heet, gemengd met de gekonfijte tomaat, met wat Parmezaanse kaas, Serranoham en basilicumblaadjes.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 500 g melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 100 g polenta
  • 25 g boter
  • 1 zout en peper

Om te serveren: geconfijte zongedroogde tomaten in olie, Parmezaanschilfers, Serranoham en basilicumblaadjes.

    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me