Word Gastvrouw/heer
Terug

Pompoen- en hazelnoot crumble

totale tijd
59 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
39 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 200°C in heteluchtstand. 
  2. Schil de pompoen met de Universele Dunschiller en ontpit het. Snijd het vervolgens in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
  3. Snijd de geschilde ui doormidden en snijd de pompoenplakjes in blokjes met de AdaptaChef Snijwonder 15 mm.
  4. Plaats de blokjes in de Ultra Pro Basis 2 l, voeg water toe, dek af en kook ongeveer 14 minuten op 600 watt. Meng halverwege. Laat 2 minuten rusten.
  5. Hak de kaas in stukken in de ExtraChef, voeg dan de bloem, de hazelnootpoeder, de boter in stukken, het zout en de peper toe en meng tot een kruimelachtig mengsel (niet te lang mengen om een compact deeg te vermijden).
  6. Giet de voorgekookte pompoen en ui uit in het Dubbel Vergiet en plaats ze terug in de UltraPro. Breng op smaak met zout en peper, bestrooi de kaascrumble en bak zonder deksel ongeveer 25 minuten in de oven op 200 °C.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1.5 kg pompoen
  • 1 ajuin
  • 100 ml water
  • 40 g emmental, comté, beaufort...
  • 70 g bloem
  • 70 g hazelnootpoeder
  • 70 g koude boter
  • Zout en peper naar smaak
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me